Polityka prywatności

1. Informacje wstępne

Właścicielem sklepu internetowego działającego pod adresem www.shoepassion.pl jest firma Shoepassion GmbH, z siedzibą przy Ackerstraße 23-26, 10115 Berlin w Niemczech. Szanujemy prawo użytkowników naszego serwisu do prywatności i dokładamy wszelkich starań, by chronić ich dane osobowe, stosując odpowiednie rozwiązania technologiczne zapobiegające ingerencji w prywatność użytkowników osób trzecich.

Korzystając z naszego serwisu, tj. sklepu internetowego dostępnego pod adresem www.shoepassion.pl, a w szczególności - przeglądając i szukając informacji, ofert lub zamawiając towar w sklepie internetowym akceptujesz zasady zawarte w Polityce Prywatności oraz Polityce Plików Cookies znajdującej się na tej stronie.

Firma Shoepassion GmbH, będąca właścicielem sklepu internetowego działającego pod adresem www.shoepassion.pl, zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności oraz Polityce Plików Cookies.

2. Dane osobowe

Możesz przeglądać naszą stronę bez podawania nazwiska lub innych danych osobowych. Zapisujemy jedynie nazwę Twojego dostawcy internetu, stronę, za pośrednictwem której do nas trafiłeś i nazwę żądanego pliku (szczegóły w Polityce Plików Cookies). Informacje te są zbierane i analizowane wyłącznie do celów statystycznych, mających na celu poprawę naszej oferty. Ty, jako użytkownik pozostajesz całkowicie anonimowy.

Dane osobowe są gromadzone wyłącznie po wprowadzeniu ich w formularzu transakcji między nami lub utworzenia konta klienta bądź w celu rejestracji do newslettera e-mail.

W sekcji zakupowej sklepu użytkownik ma możliwość rejestracji, ale nie jest ona konieczna do dokonania zakupów. Rejestracja umożliwia użytkownikowi użycie dodatkowych funkcjonalności serwisu (np. otrzymywania newslettera, po wyrażeniu zgody na jego otrzymywanie).

W formularzu rejestracyjnym należy podać swoje dane osobiste, takie jak: imię oraz nazwisko, a także login i hasło, niezbędne do składania zamówień w sklepie www.shoepassion.pl. W formularzu rejestracyjnym należy zgodnie z aktualnie obowiązującą Ustawą o ochronie danych osobowych - wyrazić zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów firmy Shoepassion GmbH.

Użytkownik składający zamówienie w Sklepie, który wcześniej się w nim nie zarejestrował, musi wypełnić formularz z danymi dotyczącymi wysyłki towaru.

Należy pamiętać, że wyrażenie zgody przez użytkownika na przetwarzanie przez Shoepassion GmbH jego danych osobowych dla celów marketingowych jest całkowicie dobrowolne. Każdemu użytkownikowi przysługuje prawo do wglądu i poprawiania podanych przez siebie danych. Można tego dokonać poprzez kontakt z operatorem Shoepassion GmbH. W przypadku użytkowników zarejestrowanych dodatkowo można skorzystać z formularza do edycji profilu użytkownika.

3. Usunięcie konta użytkownika

Każdy z użytkowników, który założył konto w sklepie internetowym www.shoepassion.pl może w dowolnym czasie poprosić o jego usunięcie. Konto zostanie skasowane natychmiast lub po zrealizowaniu zamówień do niego przypisanych. Wszystkie dane zostaną skasowane, zostanie również usunięty e-mail z bazy danych.

4. Zbieranie danych użytkownika Sklepu

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu, będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email, którego będziesz używał na naszej witrynie, hasło oraz dane osobowe.

Zanim dokonasz transakcji zakupu towaru w naszym sklepie, zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu oraz dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności i numer CVV.

5. Wykorzystanie danych osobowych

W żadnym wypadku nie będziemy udostępniali lub sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Ci zamówionego towaru.

Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej oraz firmie przewozowej w celu dostarczenia przesyłki.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera.

Państwa dane osobowe nie będą ujawniane osobom trzecim z wyłączeniem firm partnerskich, które współpracują ze Sprzedawcą w procesie wysyłki Newslettera do Użytkowników Serwisu. W takich przypadkach, ujawnione dane zmniejszone są do minimum, niezbędnego do zrealizowania wysyłki Newslettera. Polityka Prywatności naszego Serwisu jest zgodna z Bundesdatenschutzgesetz (BDSG - Niemiecka Ustawa Federalna o Ochronie Danych Osobowych) oraz Telemediengesetz (TMG- Niemiecka Ustawa Federalna o Telekomunikacji i Mediach). Użytkownicy Serwisu, które zdecydują się na dłuższe nie otrzymywanie Newslettera, mogą z niego zrezygnować w dowolnym momence poprzez kliknięcie w link o nazwie "Zrezygnuj z Newslettera", który umieszczony jest w każdej wiadomości otrzymanej od Sprzedawcy, tj. firmy Keding& Bökemeier GbR.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych lub innych instytucji do tego powołanych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego Serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

6. Zmiany w naszej polityce prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na stronie www.shoepassion.com.

7. Zasady bezpieczeństwa

Jeżeli korzystasz z jednego komputera razem z innymi osobami, to po zakończeniu korzystania z usług Sklepu dostępnego pod adresem www.shoepassion.pl, do których musisz się zalogować, wyloguj się, aby nikt nie mógł podejrzeć, korzystać lub modyfikować Twoich zasobów lub informacji.

Dane podane przez Ciebie podczas składania zamówienia dostępne są tylko i wyłącznie dla Ciebie oraz dla Shoepassion GmbH, operatora sklepu www.shoepassion.pl. Operator gwarantuje, że nikomu nie zostaną one ujawnione a użytkownik powinien dołożyć wszelkich starań, by nie udostępniać ich osobom trzecim.

8. Kontakt z nami

Firma zbierająca dane: Shoepassion GmbH, z siedzibą przy Ackerstraße 23-26, 10115 Berlin, Niemcy, Tel. 0048 223070786.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt pod adresem mailowym obslugaklienta@shoepassion.pl

9. Pliki cookies

Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies dostępne są w naszej Polityce Plików Cookies.

10. Informacje końcowe

Operator sklepu www.shoepassion.pl zastrzega sobie prawo do zmian w Polityce Prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Proszę zaczekać...

{{var product.name}}

Dodane do koszyka



Kontynuuj zakupy Zobacz i realizuj koszyk
Kontynuuj zakupy
Zobacz i realizuj koszyk
  Loading...